Veliki vrh (Košuta), 10.07.2020

Počasi bo pa res Žigo potrebno spraviti malce višje, čeprav pri švoh 2 letih in pol še ni razpoložen za samostojno hojo. Da pa pade njegov prvi dvatisočak, je pa Veliki vrh v grebenu Košute zelo dobra izbira. Tako zanj, predvsem pa zame, ker sem ga vseeno 75% poti nesel v nahrbtniku. Pa poglejmo našega hribolazca.
Na parkirišču pod Matizovcem je bil Žiga odlično razpoložen.  Hoja večina skozi gozd nas kaj hitro pripelje do doma na Kofcah.  Žiga občuduje naravo, predvsem pa krave.  Po zelo kratkem postanku, da poskbiva za Žigovo ritko, nadaljujemo s potjo.  Travnik oziroma pašnik nad domom.  Sebek.  Tja gor smo namenjeni. Veliki vrh (2088 m) v grebenu Košute.  Najtežji del poti je za mano, kajti en del je malce skalnat in sem moral zelo paziti. Za nazaj gremo čez Kofce gora.  V ozadju potka proti Kofce gora (1967 m).  Skrajno levo Veliki vrh, druga špička z desne pa Toplar (2000 m), ki smo ga tudi obiskali ob povratku.  Dobro smo se dvignili. Kakšnih 1200 m višincev pa je.  Eva ga, prvi Žigov dvatisočak osvojen.  Žal pa je Žigo svež gorski zrak utrudil in je malce popančal. Zadaj tabla kot dokaz, da je bil na vrhu. :)  Pogled po grebenu Košute. Ja, dolg je in še kar nekaj vrhov tu nama manjka.  Še vedno počiva. 
Vendar pa se Žiga po 5 minutah spusta z Velikega vrha zbudi in njegov drugi dvatisočak, Toplar, spremlja in komentira: "Lepe skale".  Skale levo so ga sploh impresionirale.  Po grebenu od Toplarja do ...  ... Kofce gora. Sedaj pa do doma na štruklje.  Spust po grebenu sicer ni težaven, se mi je pa že malce poznala utrujenost, saj sem Žigo nosil že dobre 4 ure.  Po travniku je Žiga del poti celo hodil in prav lepo ga je bilo gledati, kako uživa.  Kravice in vršaci v ozadju.  Po odličnih štrukljih, ki jih Žiga skoraj ni poskusil, se odpravimo do avta. Ta del poti je Žigo nosila Bojana.  Bojana, Žiga in v izadju zgoraj osvojen Veliki vrh. Bravo Žiga!