Poletne počitnice 2016

Poletje sva začela z malce nenavadnimi medenimi tedni, nadaljevala pa bolj klasično. Pašman še vedno vztraja kot tanartabetabulša lokacija za izležavanje na plaži ter kratke (ampak res kratke) kolesarske izlete. Vmes sva še skočila na Porezen in za druščino priredila vselitveno-poročni turnir v balinčkanju pri nama doma. Več pa ob slikah. (Bojana)
Prikolica še ne kaže svojih let, le kakšna palica je mogoče malo zvita. Kolesa so bila primarno prisotna za jutranje miganje proti Tkonu v mesnico, drugače se pa nisva kaj prida pretegnila. Večinoma je čas tekel ob branju, veslanju ter poslušanju škržatov.  Vsakič znova se sprašujeva kje so tisti kupi kamenja, ki so ga morali zaporniki prekladati sem ter tja. V Žibršah imava podobno situacijo.  Zoom celo pokaže nekaj stavb.  Dežurna čistilka rib se je letos namučila z inčuni in pa skušami. Princip je isti: glavo pa drobovje ven pri malih ribah, pri velikih pa glavo pustiš.  Prvi rez. Nisem ravno za kirurga, a na kadavrih se da trenirati.  Lačni gostje.  Skušin pogled.  Dobra dva tedna dopustovanja sva okronala z ekspresnim vzponom na Porezen, ker se je na predvečer Stopnikfesta najavil le Mate, ki pa je narekoval kar hud tempo. Štart iz Poč.  Po prvem vzponu nama je postalo jasno, da takega tempa ne zmoreva in sva ga pustila naprej, pa tudi midva nisva počasi hodila.  Vsaj 10 minut pred nama. Ja, se poznajo vsi teki in trening, nama pa dopust.  Raje sva občudovala lokalno favno.  Lokal'c.  Panorama z vrha, kamor sva prišla v uri in 15 minut. Tako hitro pa še nisva bila iz Poč.  Lep razgled na vršace.  Pa še na Kojco. 
Pa še skulptura na vrhu.  Nasmejani in zadovoljni. Zdaj pa v kočo.  Vreme je služilo, kar je krepko vplivalo na razpoloženje.  Povratek čez Labinjske lehe - vedno prelep.  Oba žicohodca z majicami po pet evrov. Hvala za sliko, Mate. Zdaj pa žurat.  Dva tedna kasneje sva pa midva priredila vselitveno-poročni turnir v balinčkanju. Ja, recesija je, pa je treba vse dogodke naenkrat praznovati. Na sliki je vegetarijanski tatarc v delu. Za recept pa pošljite povpraševanje.  Vrt baldahinov pa gasilske klopce. Vse že čaka na goste.  Ker sva še teden nazaj kopala in rila po dvorišču, ostanejo taki rekviziti na dosegu roke. Na listu pa piše...  ...če je komu dolgcajt, da lahko poprime za lopato in poravna kakšno luknjo. Začuda ni bilo nobenega kandidata...  Mate je pritekel direkt iz Postojne. Kapo dol, pa še v taki vročini.  Kot druga je prišla še druga poročna priča, nato pa so začeli na kup kapljati še drugi, med njimi Pipi.  Tina si je vzela čas od diplome in se prišla malo sprostit.  Mimogrede, kdo je to slikal?  Familija Obid je že zavzela igralni kotiček. Ja, nadstrešek imava.  Sedišča na nezasuti terasi so hitro zamenjali za udobje klopi in senco baldahinov. 
Hmmm, kateri sosed je pa najel najine goste za prelaganje desk? Malo sumljivo.  Aaaa, vračajo se. Se ne čudim, hišne številke znajo biti malce zavajajoče.  Tudi Lara in Tadej sta pomagala prinesti tale mega kinder jajček.  Jure v vlogi natakarja. Hja, ni preprosto biti gostitelj.  Kmalu ugotoviva, da gre za mizo in dve klopi. Hvalaaaaaaaaaaa!  Kljunčkanje dovoljeno.  Resno, kdo je slikal? Hvala fantomskemu fotografu, pa tudi Matetu, ki je po moje edini spremljal pare in izide balinčkanja.  Ekipa z Jamove. Terena ni bilo ravno veliko na izbiro, je bilo pa zato več kletvic na račun balinčkov, ki so se skotalili po klancu navzdol.  Modri možje čakajo na naslednji krog kvalifikacij.  Kam si se zagledal, Boško?  Malo sladkega zapaše kdaj.  Prav tako pa tudi žar dobrote. In nagrado za najbolj inovativen pristop do razpihovanja žerjavice dobi...  Nočno balinčkanje: favoriti proti gostiteljema.  Tudi najmlajša dva člana sta prišla na svoje.  Ko napade vešča. Tako veliko veščo sem videla samo enkrat prej v življenju. Kar počohala bi jo, tako je bila puhasta! No, žur je uspel, zmagovalca turnirja smo dobili, sosedje so prišli pogledat, kaj se dogaja pri nama, za zajtrk so padla še jajca v ponev, tako da hvala vsem, da ste prišli, lepo vas je bilo videti pa da se še kje vidimo. Če ne prej pa za Boštjan/Matevž rojstni dan.