SC Cerkno, 12. 12. 2015

V ponedeljek zvečer gledaš vremensko napoved za "100" dni naprej in v soboto bo super. Poln energije narediš plan za soboto. Nato v sredo malce ujameš vremensko napoved in ni več tako rožnato. V petek, povsem sesut od službe, skleneš, da bo Špik počakal, ker budnica ob 5h in nato oblačno. Ne hvala! Vendar pa vseeno lih doma pa ne bova. In pade odločitev, da greva malce smučke pretegnit. Sam kam? Saj ni snega! No, kakšno smučišče ga že ima. Pa skleneva, da greva malce v "domače" kraje... Pa sva šla.
Ok, za prvo silo bo.  Ta del smučišča še en čas ne bodo zagnali, vsaj ne pri teh temperaturah. Bilo jih je okog 7!  Bojana polna energije šiba pred menoj. Jaz kot star zrukan parnik.  Sicer je bila visoka oblačnost, vendar verjetno ne bi uživala na poti na Špik. Iz te slike sem spet ugotovil, da rabim nov fotič, ker ta ne zna več fokusirat pri max. zumu. Mah, povsem je zdelan.  Ob spustu bova malce iskala...  Polno ljudi, čeprav sta samo dve progi zrihtani.  Greva na Lom!  Prazno! No, ni bilo ravno užitka, ker po dveh zavojih ugotovim, da imam polno enega lufta med desnim pancarjem in okovjem. Ob povratku na "ta paložno" najdem en izvijač, da ne bom razpadel. :)  Slika pokaže, da ni bilo tako slabo!  Nisva šla prav do konca Loma, ker za tisti klanec rabiš srenače, vrnila pa sva se nato na vrh Loma in odločila, da greva do avta ter nato še 1x gor. Se ni tako slabo, cca. 2 uri hoje.  Kam gledam, kažem?  Snežnik pika nad vsem. Kaj se že govoril o fotoaparatu?!  Vidljivost je bila zelo slaba, zato previdnost.  Drugič od doline navzgor, vreme še boljše, Bojana pa malce počasnejša. Ja, nima zalog, kot jaz :)  Sedežnica v ozadju (Brdo) je preteklost. Luštvo počasna je bila. Bojana pa vedno najde kaj, da jo zabava. 
Poroka...  Tudi drobovje ratraka me zanima. Kakšne mašine...  Za prvič v sezoni 2015/2016 je bilo 3x dovolj. Znava še mal vijugat, za dobre občutke pa premalo.