Up Uvodna stran » Postojnska jama, 27.8.2012 Prev Next Slideshow

 Prejšnja slika  Naslednja slika
Slika_49
Slika_50
Slika_51
Slika_52
Slika_53
  Slika_54.jpg - Prvi vlakci so bili namenjeni gospodi in niso imeli lokomotive. Bili so vozovi na tirih, ki so jih potiskali ljudje. Šele kasneje so vpeljali parne in dizelske lokomotive, no danes pa jih poganja elektrika. Zaradi uporabe fosilnih goriv (vlak in razsvetljava) je v jami ogromno saj, ki jih je nemogoče odstraniti. Zanimiv pa je bil tudi podatek, da kapnike 1x letno operejo in s tem odstranijo prah in nečistoče, vendar se je morda podatek nanašal na Lepe (bele) jame.  
Slika_55
Slika_56
Slika_57
Slika_58
Slika_60

Prvi vlakci so bili namenjeni gospodi in niso imeli lokomotive. Bili so vozovi na tirih, ki so jih potiskali ljudje. Šele kasneje so vpeljali parne in dizelske lokomotive, no danes pa jih poganja elektrika. Zaradi uporabe fosilnih goriv (vlak in razsvetljava) je v jami ogromno saj, ki jih je nemogoče odstraniti. Zanimiv pa je bil tudi podatek, da kapnike 1x letno operejo in s tem odstranijo prah in nečistoče, vendar se je morda podatek nanašal na Lepe (bele) jame.
<-/-> Prejšnja slika / Naslednja slika | Backspace Index stran | Home Prva slika | End Zadnja slika | Presledek Start/Stop Prezentacije